Tri metra iznad neba (2010)
(Broj glasova: 51)
Reklama
Loading ... Loading ...

Važno: Izašao je nastavak ovog filma! Saznajte više o “Tri metra iznad neba 2 (Želim te)“!Opet ta Španija! Njihova kinematografija prosto postaje simbol za sve što je romantično na svetu, još jedan hit film, koji je prosto zaludeo tinejdžere u svim krajevima Evrope od rodne Španije, preko Rusije, pa sve do naše zemlje.

Radnja filma

Ova drama rađena je po romanu poznatog italijanskog pisca Federica Moccie iz 1992. godine, ujedno bitno je napomenuti da je ova knjiga proglašena i za bestseler.

Naime, radnja počinje u dve potpuno različite društvene sredine. Prva je ona iz koje potiče, glavni junak ove priče Hache, vrlo impulsivan, agresivan, koji žudi za adrenalinom, jednom rečju istinski buntovnik. Sve ove osobine koje ga opisuju, nisu tek tako nastale, one su plod nečeg mnogo, mnogo većeg. S druge strane je Babi, mlada devojka, vaspitavana na vrlo patrijahalan način, odlična učenica i veoma primerno,a može se reći i povučeno dete. Čovek bi se zapitao, kako u ovom slučaju, nebo i zemlja mogu da se dodirnu, ali kada je reč o pravoj ljubavi ništa nije nemoguće.

Njihova romansa počinje jednim bezazlenim susretom, a razvija se u nešto veliko, ogromno. Osećanja u ovom ostvarenju se smenjuju kao na traci, sreća, radost, bes, tuga, strah, hrabrost, i sve njih i sam gledalac oseća. Gledajući Tri metra iznad neba, po mišljenju ekipe našeg sajta, ma kakav je čovek u stvarnosti, bilo muškarac ili žena žudi da se nađe u njihovom svetu, da bar na neko vreme bude Hache ili Babi. Iako im na svakom ćošku stoji po neka prepreka, kroz tok priče, naša dva glavna junaka ih zbog velike međusobne ljubavi i povezanosti prebrođuju, ali da li može da se desi nešto što će ih rastaviti, pravo je pitanje koje se postavlja?

Zaključak

Film je prvi put prikazan u decembru 2010. u španskim bioskopima u kojima mu je ukupna zarada bila oko 9 miliona eura. Kasnije se pojavio i u Rusiji na filmskom festivalu u Moskvi 24. juna 2011., gde je takođe doživeo veliki uspeh. Kod nas je prvi put prikazan 26. juna 2011. i ostvario je veliki uspeh. Na specijalizovanom sajtu IMDb dostigao je ocenu 5,8 od 10, bazirano na 807 kritika. Dok je na sajtu Rotten Tomatoes dostigao 73% posto uspešnosti na osnovu glasova publike.

O filmu

Naziv filma na srpskom: Tri metra iznad neba
Žanr: Drama, romantika
Datum izlaska: 3. decembar 2010.
Trajanje filma: 118 minuta
Režiser: Fernando Gonzales Molina, Ramon Salazar
Priča: Federico Moccia (film je snimljen na osnovu knjige)
Glumci: Mario Casas, Alvaro Cervantes, Marina Salas, Maria Valverde

Ocena filma: 9/10 – Preporučujemo za gledanje!

(L.P. / Filmovi247.com)