Warrior (2011)
  • Naziv na srpskom: Ratnik
  • Žanr: sportski, drama, akcioni
  • U bioskopima od: 9. septembar 2011.
  • Trajanje: 140 minuta
  • Režiser: Gavin O'Connor
  • Scenarista: Gavin O'Connor, Cliff Dorfman, Anthony Tambakis
  • Priča: Gavin O'Connor, Cliff Dorfman
  • Glumci: Tom Hardy, Nick Nolte, Joel Edgerton
  • Distribucija: Lionsgate
(Broj glasova: 1)
Reklama
Loading ... Loading ...

Radnja filma

Radnja filma govori o dva brata koja su se razdvojila zbog porodičnih problema. Tomi, mlađi brat, je otišao sa majkom, jer je otac postao alkoholičar i počeo da ih maltretira, dok je stariji, Brendon ostao jer je bio u ozbiljnoj vezi sa devojkom sa kojom se kasnije oženio.

Film počinje Tomijevim dolaskom kod svog “brižnog” oca Pedija. Otac se ponadao da mu se sin vratio, ali on je došao samo iz poslovnih razloga. Tomi je, inače, bivši marinac i bivši omladinski prvak u MMA-u. Došao je kako bi ga otac spremio za svetsko prvenstvo u Ulitmate Fight-u. Postavio mu je uslov: da ne želi da sluša njegove lične probleme, odnosno ništa što nije u vezi sa treningom. Tomi je i dalje bio ogorčen na oca jer je bio gad prema njegovoj majci, koja mu je umrla na rukama. Otac je pokušao da izmoli oproštaj, ali Tomi je ostao hladan.

S druge strane, imamo Brendona, koji je profesor u školi, oženjen je i ima dvoje dece, od kojih mu je jedno bolesno. Pored toga što je profesor, radi i kao obezbeđenje u jednom klubu kako bi mogao da otplaćuje kredit, koji je uzeo kako bi lečio ćerku. Problem se javlja kada mu iz banke jave da u kratkom roku mora da isplati veliku sumu novca ili će mu oduzeti kuću, koju je stavio pod hipoteku. Brendon je bio izgubljen. Znao je da profesorska plata i ono malo što dobije kao obezbeđenje nisu dovoljni da isplati tu sumu. Rešio je da zarađuje boreći se na takozvanom “parkingu”, krijući to od supruge. Tu su se održavale tuče u MMA-u, ali na amaterskom nivou, tako da je mogao da ostvaruje dosta uspeha, s obzirom na to da je i on, kao njegov brat Tomi, bio MMA borac.

Brendon je usput zamolio svog druga, koji je trener MMA i koji drži teretanu, da ga trenira, ne bi li vratio staru formu i mogao da ostvaruje više pobeda u tučama, što je ovaj prihvatio. Čudnim sletom okolnosti, Brendonu se ubrzo ukazuje šansa da učestvuje na svetskom prvenstvu u Ultimate Fight-u, što on prihvata. Dva brata će završiti na istom takmičenju.

Na obe strane se vredno trenira, punom parom. I jedan i drugi žele pobedu na turniru. Noć pred početak turnira braća se sastaju na plaži. Njihov razgovor nije bio ni malo prijatan. Tomi je kritikovao Brendona zato što nije pošao sa njim i majkom, govoreći mu da mu je bio potreban stariji brat. Brendon se pravdao time da je imao devojku i ozbiljnu vezu koju nije mogao da napusti. Na sve to je Tomi bio gluv i tu se završila konverzacija.

Slede dva dana najmasovnijeg takmičenja u Ultimate Fight-u. Osmina i četvt-finale se održavaju prvi dan, a polufinale i finale drugi. Tomi melje sve protivnike prvog dana, dobijajući obojicu knock-out udarcima. Brendon se dosta muči, ali dolazi do željenog polufinala. Braća se nalaze u različitim polufinalima. Važno je naglasiti da publika ne zna da su njih dvojica braća zato što je Tomi promenio prezime i uzeo majčino.

Stvari postaju zanimljivije kada ta informacija na interesantan način stigne do javnosti upravo pred finalni meč između njih dvojice, što diže još veću tenziju u publici. Ishod prepuštamo vama da pogledate.

(N.P. / Filmovi247.com)