The Hills Have Eyes (2006) horor film
(Broj glasova: 2)
Reklama
Loading ... Loading ...

Saznajte šta se dešava kada krenete pogrešnim putem koji vas vodi pravo u jazbinu ogorčenih mutanata!

Radnja filma

The Hills Have Eyes je film koji se u bioskopima pojavio 2006. godine, kao remake istoimenog horora koji je režirao i čiju je priču napisao Wes Craven, davne 1977. godine. Ovaj sjajni horor čija priča govori o porodici koja je krenula na putovanje povodom proslave godišnjice potpisao je poznati režiser, Alexandre Aja, koji vam je možda poznat i po filmovima Piranha 3D i Mirrors.

Na samom početku filma videćete, ne baš toliko srećnu i složnu, sedmočlanu porodicu koja putuje pustinjom ni neznajući da su se na tom mestu izvodila testiranja nuklearnog naoružanja koja su dovela do neverovatnih mutacija lokalnog stanovništva. Tokom kratke pauze na pumpi, stari pumpadžija shvata da je jedan od članova porodice primetio mutanta. U strahu od eventualnog iznošenja ove činjenice u javnost, pumpadžija upućuje porodicu na “prečicu”, za koju će se kasnije ispostaviti da je zamka!

Nakon samo nekoliko kilometara vožnje “prečicom”, Karterovi upadaju u klopku. Mutanti im iz zasede buše gume, automobil udara u stenu i porodica ostaje zarobljena u, najblaže rečeno, nezavidnoj situaciji. Za eksplodiranje guma glava porodice, “Veliki” Bob Karter, okrivljuje preveliku vrućinu, te peške kreće nazad ka pumpi kako bi potražio pomoć. U drugom smeru, iz istog razloga, kreće i njegov zet, dok ostali ostaju sami usred pustinje kojom vladaju naoružani mutanti.

Nakon uvertire koja je nama bila jako zanimljiva i koja će vas naterati da gledate film do kraja, počinje serija prilično strašnih scena koje su razdvojene dužim pauzama koje gledaocima podižu napetost do maksimuma!

Trejler

httpvh://www.youtube.com/watch?v=O76m3kpgPTQ

Utisak

Dešavanja u filmu su vrlo nepredvidljiva do samog kraja. Jednostavno nikada ne znate šta će se desiti. Ko će poginuti, a ko preživeti. Glumci su zaista veoma dobri i bilo kakvo traženje mana u ovom filmu bi za mene bilo isto što i traženje dlake u jajetu. Ukoliko želite zanimljivu priču i solidnu dozu straha, svakako vam za gledanje preporučujemo ovaj film.

Wes Craven je do sada snimio dva filma pod ovim nazivom. Prvi deo, čiji je ovo remake, pojavio se 1977. dok je nastavak usledio 1985. godine. Njegov sin, Jonathan Craven, zaslužan je za “Brda imaju oči 3″. Drugi deo takođe je dobio remake za koji je zaslužan je originalni kreator filma, Wes Craven, i o tom filmu ćemo uskoro pisati.

O filmu

Naziv filma na srpskom: Brda imaju oči
Žanr: Horor, triler
Datum izlaska: 10. mart 2006.
Trajanje filma: 107 minuta
Režiser: Alexandre Aja
Priča: Wes Craven (1977)
Glumci: Aaron Stanford, Kathleen Quinlan, Vinessa Shaw, Emilie de Ravin, Dan Byrd, Robert Joy, Ted Levine

Ocena filma: 7/10 – Preporučujemo za gledanje!

(N.M. / Filmovi247.com)